HI! NICE TO MEET YOU

Koen Mutton

Geboren in 1989 te Leuven. Ondanks dat mijn hart altijd in Leuven zal liggen, ben ik intussen (door de liefde) woonachtig te Schiplaken, Vlaams-Brabant.

Sedert mijn jonge jaren was ik reeds gepassioneerd door fotografie en film. Toch begon ik in 2008 in Leuven aan de studie Lichamelijke opvoeding. Door de jaren heen, besefte ik echter dat dit niet was wat ik dagdagelijks wou doen, en dat mijn passie en mijn toekomstvisie absoluut bij de fotografie lagen.

Close up van man met baard aan meer

“In photography there is a reality so subtle that it becomes more real than reality.”

 

– Alfred Stieglitz

African woman at a water pump station
Photographer in red shirt in front of matterhorn

How it started

In 2013 maakte ik de overstap naar Antwerpen, waar ik aan Karel de Grote hogeschool begonnen ben met de opleiding ‘Audiovisuele technieken, fotografie’. Al snel merkte ik dat ik hier mijn ei helemaal in kwijt kon, en voelde ik de passie voor fotografie enkel toenemen. Maar ook mijn werk en mijn persoonlijkheid als fotograaf hebben hier doorheen de jaren een boost gekregen.

Het hoogtepunt van deze studie was met ruime voorsprong mijn eindwerk in Ghana. Dankzij de Dienst Ontwikkelingssamenwerking van de Stad Antwerpen kreeg ik de kans om er maandenlang mee op tocht te gaan met de lokale NGO om hun project er op mooie wijze in beeld te brengen. Dit eindwerk resulteerde in een expo op Karel De Grote Hogeschool, samen met verschillende andere tentoonstellingen doorheen de stad Antwerpen.

Datzelfde jaar ben ik nog tweemaal met grote NGO’s meegereisd om hun projecten in beeld te brengen d.m.v. fotografie. In oktober reisde ik af naar Guinee met Trias, nadien naar Mali met Dierenartsen Zonder Grenzen. Twee zeer boeiende en leerrijke ervaringen die mijn voorliefde voor fotografie en reizen alleen maar bevestigden.

In 2016 nam ik de beslissing om mijn werk en passie verder uit te bouwen en begon ik als zelfstandig fotograaf. Intussen zijn we 6 jaar en vele ervaringen/reportages verder en heb ik van mijn passie ook mijn full time beroep mogen maken.

In 2021, tijdens de heersende Corona-pandemie, nam ik de stap om de zaak uit te breiden en Caption This Creative Agency op te richten. Caption This richt zich specifiek op de online zichtbaarheid van ondernemers.
Bezoek onze website voor meer informatie.

Work with me!

TAKING YOU WITH US

ON OUR JOURNEY

the road abroad